Žena leži u krevetu

Nije prijatno kada se ujutru probudiš i vidiš krv na posteljini.

To se neće dogoditi ako koristiš odgovarajuću zaštitu. Zašto je potrebno da nosiš dodatnu zaštitu tokom noći da bi sprečila curenje na garderobu u toku menstruacije? Pa, krv ne teče na isti način kada ležiš i kada stojiš. Zbog toga je potrebno da koristiš noćni uložak kao što je Libresse Maxi Goodnight.

Noćni ulošci su praktični jer im je zadnji deo duži nego kod običnih uložaka. Menstrualna krv teži da se nakuplja pozadi kada spavaš na leđima, tako da duži zadnji deo uloška sprečava curenje krvi van uloška. Neki ulošci se mogu pomeriti na stranu ako se dosta prevrćeš i pomeraš u snu, pa krv može da procuri. Jedinstveno oblikovano jezgro Libresse uloška prati tvoje pokrete tela kada se pomeraš, pa ne dolazi do curenja van uloška. Možeš slobodno da se opustiš.

Kako sprečiti curenje na garderobu u toku noći

Pidžama
Donji deo pidžame

Obezbediće dodatni sloj zaštite između tebe i posteljine, tako da je manja verovatnoća da krv procuri na nju.

Dodatne gaćice
Dodatne gaćice

Dodatne gaćice navučene preko prvih upiće svu krv koja procuri. Odaberi one od debljeg pamuka tamnije boje na kojima mrlje neće biti uočljive

Peškir
Stari peškir za ruke

Pre nego što legneš, stavi stari peškir za ruke ispod zadnjice. On će upiti svu krv koja procuri i zaštitiće posteljinu.

Toaletni papir
Dodatni jastučić

Presavij po dužini nekoliko listova toaletnog papira, a zatim ih podvuci pod noćni uložak u gaćicama kako bi osigurala dodatnu apsorpciju.

Zaštita za dušek
Zaštita za dušek

Koristi ovu zaštitu da ne bi ostale trajne tamne mrlje na dušeku. Ponesi ovu zaštitu sa sobom kada ne spavaš kod kuće.

Nastavi da se upoznaješ sa činjenicama

Istraži još