Različite depilacije bikini zone

U današnje vreme veoma je česta pojava da žene uklanjaju stidne dlačice, iako nije problem ni ako ostanu tamo gde jesu.

Stidne dlačice ipak imaju važnu funkciju. One štite vašu kožu intimne zone od trenja i infekcija. Depilacija voskom postaje standard za mnoge mlade žene koje tvrde da se ne osećaju čisto ako imaju stidne dlačice u oblasti intimne zone.

Nema sumnje da to područje može da postane pomalo oznojeno ako pustiš stidne dlačice da rastu slobodno, pa je pametno da ih redovno skraćuješ. Ali ne moraš ukloniti sve. To je lični izbor, u zavisnosti od toga kako se osećaš i šta je tebi važno.

Ako uklanjaš stidne dlačice delimično ili potpuno, važno je da preduzmeš korake za izbegavanje urastanja dlaka i zapaljenje folikula dlačica. Takođe, nije dobra ideja da briješ intimnu zonu jer se možeš poseći. Ako si seksualno aktivna, to znači da postoji veći rizik od seksualno prenosivih bolesti koje se mogu preneti preko mikroskopskih oštećenja na koži. Kreme za depilaciju bikini zone su takođe loša ideja. One mogu da iritiraju osetljivo tkivo vulve.

Lasersko uklanjanje dlačica ili elektroliza su najlakši načini za depilaciju intimne zone. Ako se odlučiš za to, potraži profesionalne klinike sa obučenim dermatologom koji će to najbolje izvesti i posle uklanjanja dlačica pažljivo prati savete za negu. Ali imaj u vidu da ovi tretmani mogu da budu skupi.

Mnoge žene se depiliraju voskom. Ako se odlučiš za to, važno je da znaš da postoje rizici vezani i za taj postupak, kao što su urasle dlačice, infekcije folikula dlačica i čak i opekotine kože. Postoji i mala šansa za dobijanje ozbiljnijih infekcija kao što je celulitis nakon depilacije voskom. Zbog toga je od presudnog značaja da to uradiš sama ili na proverenim mestima gde se održava visok nivo higijene i gde se vosak ne koristi više puta. Proveri da li kozmetičar koristi novi štapić i vosak. Nakon depilacije voskom nanesi nežnu hidratantnu kremu sa aloe verom ili uljem kokosa za umirivanje i brži oporavak nadražene kože.

Ako se depiliraš voskom ili briješ prilikom tuširanja, Libresse Intimate Mousse za depiliranu kožu sadrži neven koji smiruje i hidrira osetljivu kožu intimne zone. Upotrebi tkaninu za piling da bi sprečila urastanje dlačica. Nakon nekoliko dana možeš da pređeš na sredstvo za svakodnevno pranje kao što je Libresse Purifying Wash. I možeš da koristiš Libresse Multistyle dnevni uložak za svakodnevnu svežinu.

Ako ne želiš da potpuno uklanjanjaš dlačice, šišaj svoje stidne dlačice redovno, preporučujemo da to radiš čistim makazama. Tako ćeš se osećati prijatno, sveže i bez opasnosti od infekcije.

Zapamti, uklanjanje stidnih dlačica je tvoj lični izbor. Uradi to onako kako se tebi dopada.

Nastavi da se upoznaješ sa činjenicama

Istraži još