The earth in the middle of a swirling galaxy of stars

Naše eko obećanje

Libresse podržava dobrobit žena – ali i sveta u kome živimo. Naš cilj je da smanjimo naš ugljenični otisak za 30% do 2030. godine.

Promovišemo zdravlje žena tako što ukidamo tabue i sramotu kada su u pitanju njihova tela. Ali ne postoji zdravlje žena bez zdravlja sveta u kome živimo. Zato smo posvećeni smanjenju našeg ugljeničnog otiska i negativnog uticaja naših proizvoda na životnu sredinu.
Iskreni smo i otvoreni po pitanju svega – vulva, menstruacija, sekret, tako da želimo da budemo transparentni i kada su u pitanju naši ekološki ciljevi kao što smo u transparentni kada pričamo o ugrušcima i grudvicama.

Libresse Intimawear hipster menstrualni donji veš za višekratnu upotrebu na roze i crvenoj lepršavoj pozadini

Packet of Libresse Dailies Extra Protection Extra Long Liners on swirling galaxy backgroun
Održivi materijali

Uvek smo u potrazi za pametnim izvorima materijala koji naše proizvode mogu učiniti nežnijima za planetu (i za vulvu).

Žena koja sedi sa donjim vešom svučenim do članaka, otkrivajući čist dnevni uložak

Woman sat down with underwear pulled down to her ankles, revealing a clean panty liner
Manje je više

Manje proizvoda, manje ambalaže, manje otpada. Smanjujemo ugljični otisak koristeći materijale i ambalažu samo tamo gde je to neophodno.

Šta radimo da bismo postigli svoj cilj

68%
Naš menstrualni donji veš za višekratnu upotrebu ima 68% manje negativnog uticaja na životnu sredinu*
80%
Naše Ultra Day plastične vrećice su napravljene od 80% materijala koji dolaze od recikliranih i izbalansiranih izvora biomase.**
100%
Naše fabrike rade na 100% sertifikovanoj zelenoj energiji***
Kada govorimo o našem ugljeničnom otisku, mislimo na ukupnu količinu gasova staklene bašte – na primer ugljen-dioksida (CO₂) i metana (CH₄) – koji se oslobađaju u atmosferu prilikom proizvodnje, upotrebe i odlaganja proizvoda.

* Na osnovu procene životnog ciklusa urađene 2020. donjeg veša za višekratnu upotrebu u odnosu na ultra tanke uloške


** U našem dnevnom asortimanu koristimo oko 50% uravnoteženih izvora biomase i 40% reciklirane plastike u plastičnoj kesi.


*** Naš brend je posvećen smanjenju karbonskog otiska za proizvode ili usluge do 2030. Jedan od koraka koje treba napraviti da bi se to postiglo je prelazak na električnu energiju iz obnovljivih izvora kao što je npr. voda, vetar ili sunce. Ova energija koju koristimo u našim fabrikama se nabavlja eksterno i sertifikovana je garancijama porekla. Ove sertifikate ne izdajemo mi, već ih izdaju eksterni instituti kao što je Evropski sistem sertifikacije električne energije (EECS) da bi se osigurao njihov kredibilitet. To znači da obezbeđujemo da sva električna energija koju koristimo u našim fabrikama bude proizvedena iz obnovljivih izvora. Na taj način podržavamo razvoj obnovljive električne energije na svim tržištima.