#PružiRuku i pomozi

Od prodaje bilo kog Libresse proizvoda u periodu od 1.4. do 31.5. doniramo po 3,3 RSD udruženju Ženski centar „Milica“ za pomoć ženama koje boluju od raka grlića materice.

O raku grlića materice

Rak grlića materice je najčešći malignitet ženskih reproduktivnih organa, drugi najčešći malignitet sveukupno na svetskom nivou, ali i treći najčešći uzrok smrti od karcinoma kod žena. Najčešće ga izaziva dugogodišnja, nelečena infekcija humanim papiloma virusom (HPV).

Dobiti dijagnozu raka grlića materice i lečiti se od njega je sigurno iskustvo koje može da vam promeni život, tako da je normalno da iskusite ceo spektar teških misli i osećanja koja će se tokom vremena menjati, odlaziti i vraćati se ponovo. Neke žene su ophrvane gomilom osećanja (sramota, osećaj nelagode), dok druge mogu sasvim da „otupe“ i da imaju utisak kao da se to dešava nekom drugom. Nema ispravnog načina da mislite i da se osećate, ali je važno da prepoznate šta je to što vam se dešava i potražite pomoć.

Kako možete da pomognete

U periodu od 1.4. do 31.5. kupite bilo koji Libresse proizvod. 

Mi ćemo donirati 3,3 RSD od svakog prodatog Libresse pakovanja u navedenom periodu udruženju Ženski centar „Milica“ za pomoć ženama koje boluju od raka grlića materice. 

Pruži ruku kao žena drugoj ženi.

Zašto Libresse želi da pruži podršku ženama koje boluju od raka grlića materice

Libresse nastavlja svoju kampanju #pričeiznutra i u 2021. Rak grlića materice je, za razliku od drugih tipova malignih oboljenja, prilična tabu tema. Žene koje se nose sa drugim vrstama maligniteta obično nemaju problem da glasno pričaju o svom oboljenju, dok to nije slučaj sa ženama koje boluju od raka grlića materice. Ova vrsta karcinoma se često doživljava kao intimna i usko povezana sa ženskom seksualnošću. Mi želimo da pomognemo ženama da otvoreno i hrabro pričaju o problemima sa kojima se nose, kao i da im pomognemo da nastave sa svojim životima.

Ženski centar „Milica“

Udruženje građana Ženski centar “MILICA” je humanitarno, dobrovoljno, nevladino i neprofitno udruženje osnovano 2010. godine radi unapređenja položaja i kvaliteta, života i zdravlja žena.

Glavne aktivnosti udruženja su prevencija i promovisanje važnosti redovnih preventivnih pregleda i samopregleda, zalaganje za dostupnost kvalitetne dijagnostike za svaku ženu u Srbiji, psiho-socijalna, iskustvena i emotivna podrška obolelima i njihovim porodicama, kao i pomoć i podrška zdravstvenim ustanovama i institucijama u poboljšanju kvaliteta usluga.

Uslovi i odredbe

Svi detalji o ovoj aktivnosti su na sledećem linku

Kada se završi akcija, ovde ćemo objaviti ukupan iznos prikupljenih sredstva.