Milioni žena širom sveta godinama svakodnevno i bezbedno koriste naše proizvode za intimnu higijenu žena. Znamo da je važno da se osećaš ugodno i sigurno uz proizvode koje koristiš kada imaš menstruaciju. Svi Libresse proizvodi napravljeni su od odobrenih materijala. Primenjujemo dalekosežne procedure i najviše bezbednosne standarde da bismo osigurali upotrebu isključivo bezbednih materijala i sastojaka, i da bi svi proizvodi bili u skladu sa svim važećim zakonima i propisima.

Materijali koje koristimo u svim našim higijenskim proizvodima temeljno su testirani od strane naših i eksternih stručnjaka, kao što su sertifikovani instituti za testiranje, da bi se osiguralo njihovo bezbedno korišćenje u predviđene svrhe i u skladu sa važećom regulativom.

Da bi lakše razumela od čega su izrađeni naši higijenski ulošci i dnevni ulošci, napravili smo ovaj pregled koji sadrži različite materijale i njihove sastojke. U nastavku stranice nalazi se rečnik stručnih termina.

Da li su higijenski ulošci i dnevni ulošci Libresse bezbedni za upotrebu?

Svi higijenski proizvodi kompanije Essity su bezbedni za upotrebu u namenjene svrhe i sadrže uobičajene materijale koje milioni žena širom sveta godinama bezbedno koriste u vidu raznovrsnih upijajućih higijenskih proizvoda. Sirovine se generalno biraju zbog sposobnosti da upijaju i zadržavaju tečnost da bi se izbeglo curenje i obezbedila udobnost.

Osim toga, sarađujemo sa međunarodnom trgovinskom asocijacijom EDANA za netkane materijale i srodne industrije da bismo osigurali usklađenost sa najvišim standardima zaštite životne sredine i bezbednosti proizvoda. Članovi asocijacije EDANA su se dobrovoljno posvetili obezbeđivanju najviših nivoa kvaliteta i bezbednosti upijajućih higijenskih proizvoda.

Da li su svi materijali koji se koriste u ulošcima i dnevnim ulošcima navedeni na pakovanju?

To trenutno nije zakonski obavezno. Da bismo pomogli našim potrošačima, navodimo da li je dodat neki parfem da bi ljudi osetljivi na njega bili upozoreni.

U tabeli ispod su navedene glavne sirovine koje se nalaze u proizvodima. Odabrane su zbog svoje izuzetne sposobnosti upijanja i zadržavanja tečnosti.

Sadržaj Essity uložaka, tampona i dnevnih uložaka za Evropu

Deo proizvodaMaterijalFunkcija
Površinski materijalVlaknast materijal izrađen od polipropilena/polietilena/poliestra/viskoze.Upijanjem tečnosti proizvod ti pruža osećaj suvoće i udobnosti.
Prikupljajući slojPorozni materijal sastavljen od drvnih ili poliestarskih vlakana.Prenosi tečnost sa površine u sredinu proizvoda, gde se tečnost skuplja.
Upijajuće jezgroPapirna pulpa, kombinacija papirne pulpe i superupijajućih materijala za higijenske uloške i dnevne uloške. Za tampone (gde je primenljivo) koristi se viskoza. Porozni papirni materijal se koristi kod nekih proizvoda.Upija i prikuplja tečnost.
LepakLepak se sastoji od raznih polimera i sintetičkih smola.Lepak ima dve funkcije:
1. Spaja različite slojeve proizvoda.
2. Pričvršćuje proizvod za gaćice.
Materijal donjeg slojaPolietilenska folija. Vlaknasti materijal se koristi kod nekih dnevnih uložaka.Sprečavanje curenja.
Končić tampona (gde je primenljivo)Poliestar i pamuk.Pomaže ti da izvučeš tampon na higijenski način.
Miris (samo određeni proizvodi)ParfemDaje proizvodu svež miris.
ŠaraMastiloIstiče oblik i funkciju proizvoda.
Oslobađajući papirPapir obložen silikonom.Papir koji štiti lepak na poleđini proizvoda.
Pojedinačno pakovanje (kod određenih proizvoda)Polietilenska folija, obložena silikonom kod nekih proizvoda.Štiti proizvod tako da se može nositi pojedinačno bez opasnosti od prljanja.
Spoljašnje pakovanje proizvodaPolietilenske vrećice ili kutija.Štite proizvod. Ovo je pakovanje koje vidite na polici u prodavnicama.

Rečnik

  • Obnovljiva papirna pulpa: Pulpa napravljena od drvnih vlakana iz planski sečenih šuma. Pulpa se koristi u našim higijenskim ulošcima i dnevnim ulošcima.

  • Viskozna vlakna (gde je to primenljivo, kao za tampone):Drvna vlakna koja su po strukturi slična pamuku. Koriste se u našim tamponima, a često se koriste i za tekstilne proizvode kao što su odeća i postave.

  • Vlaknast materijal (netkani): Tanak materijal poput tekstila. Pojam se koristi u tekstilnoj industriji za materijale koji nisu ni tkani ni pleteni, kao što je filc.

  • Polimeri: Molekuli dugog lanca koji mogu biti prirodni ili sintetički. Na primer, plastika i vaš DNK sastoje se od polimera.

  • Polipropilen/polietilen/poliestar: Neki od najčešćih tipova plastike na svetu. Korišćeni u širokom spektru svakodnevnih proizvoda, od donjeg veša do ćebadi.

  • Superupijajući polimer: Koristi se zbog svoje sposobnosti da zadržava vlagu. Često se koristi kod uložaka, pelena i zavoja za kompresiju.

  • Sintetička smola: Viskozne tečnosti koje se brzo stvrdnjavaju, zbog čega su idealne za vezivanje materijala.

Obratite nam se za više informacija.