Intimne maramice

Nakon puberteta briga o intimnoj regiji je malo složenija od korišćenja sapuna i vode.

Zbog toga je sjajna ideja uspostaviti svakodnevnu rutinu za intimnu negu da bi održavala čistoću i higijenu intimne zone. To znači da šta god život donese, možeš da se osećaš uvek sveže i ugodno.

Da bi ti olakšali život, napravljeni su neki sjajni proizvodi koji, u zavisnosti od tvojih određenih potreba, mogu da ti pomognu da stvoriš svakodnevnu rutinu za negu intmne zone. Evo nekoliko stvari koje možda želiš da dodaš na listu za intimnu negu:

Sredstva za intimno pranje

Veoma je važno da za pranje intimne zone koristiš proizvode namenjene za intimnu zonu da se ne bi poremetila ravnoteža pH vrednosti vulve – što je čest problem prilikom upotrebe parfimisanih sapuna i kupki. Sredstvo za intimno pranje je odgovor. Neka sredstva za intimno pranje su posebno dobra za prevenciju neprijatnih mirisa, dok druga umanjuju iritaciju kože ili je hidriraju. Sredstva za intimno pranje su u obliku gela, kreme ili pene, u zavisnosti šta ti više odgovara.

Intimne maramice

Intimne maramice osvežavaju intimnu zonu, pa se osećaš prijatnije nakon odlaska u toalet. One su posebno dobre za vreme menstruacije, jer osvežavaju celu regiju. One su idealne za duge dane provedene van kuće, na primer ako redovno posećuješ festivale ili puno putuješ zbog posla.

Dnevni ulošci

Korišćenje dnevnog uloška svaki dan štiti odeću od bilo kakvog sekreta i pruža ti osećaj čistoće i samopouzdanja.

Veliki spektar proizvoda za intimnu negu znači da postoji nešto odgovarajuće za svakoga.

Ako si sportski tip, treba ti sredstvo za intimnu higijenu koje može da reši znojenje intimne zone, spreči skupljanje bakterija i pojavu infekcije. Ako si osoba koja vodi dinamičan život, maramice za intimnu higijenu mogu da ti pomognu u održavanju svežine intimne zone kada si u javnom toaletu ili udaljena od najbližeg tuša.

Ako se približavaš menopauzi, intimno pranje sa hidratantnim sredstvima pomaže u borbi protiv sušenja vagine. Postoje čak i određeni proizvodi koji odgovaraju ženama koje briju ili depiliraju intimnu zonu da bi se ona omekšala i sprečile iritacije nakon depilacije.

Za više informacija o intimnoj nezi i određenim proizvodima koji odgovaraju tvom životnom stilu pogledaj deo "Uključivanje intimne nege u svakodnevnu rutinu".

Nastavi da se upoznaješ sa činjenicama

Istraži još