Početak korišćenja tampona

Da li razmišljaš da pređeš sa uložaka na tampone, ali nisi sigurna da je to pravi izbor za tebe?

Ako je odgovor potvrdan, onda imaš sreće. Imamo sve odgovore koji će ti pomoći da doneseš pravu odluku.

Postoje dve vrste tampona. Oni koji se umeću prstom i oni sa aplikatorom koji olakšava njihovo umetanje. Bez obzira na to za koju se vrstu odlučiš, kada koristiš tampon, on je potpuno neprimetan. Ne postoji nikakav vidljivi znak na osnovu koga se može zaključiti da imaš menstruaciju, zato što se krv upije pre nego što izađe iz tela.

Ako ti je bitna diskrecija, možda ćeš se radije odlučiti za tampone bez aplikatora. To je zato što su toliko mali da ih možeš krišom u džepu odneti do kupatila. Osim toga, pakovanje je tako malo i kompaktno, i zauzima vrlo malo prostora u tašni.

Početak korišćenja tampona

Tamponi su izuzetno praktični za korišćenje ako si aktivna ili se baviš sportom. Kada se stave, ostaju na mestu bez obzira na to koliko se krećeš. Možda se ne osećaš lagodno kada nosiš pripijenu sportsku odeću ako koristiš uložak, ali to nije slučaj sa tamponima. Takođe su sjajna zaštita tokom plivanja, jer ne moraš da brineš da li će ti krv procuriti na kupaći kostim.

Ipak, tamponi nisu za svakoga. Nekim ženama je njihovo umetanje nezgodno. Takođe, ne savetuje se njihovo korišćenje preko noći (osim ako ne podesiš alarm), jer nošenje istog tampona duže od osam sati može dovesti do infekcije. Zapravo, tamponi su stvar ličnog izbora, i potrebno je da ih isprobaš kako bi znala da li ti takav oblik higijenske zaštite odgovara.

Libresse tamponi imaju spiralni omot koji se lako uklanja, kao i zaobljen vrh i tanak dizajn koji olakšava njihovo umetanje. Napravljeni su od superupijajućih vlakana i imaju talasaste brazde koje usmeravaju krv ka unutrašnosti tampona, gde je zadržavaju, što znači da su tamponi izuzetno pouzdana zaštita tvoje odeće od nezgodnih curenja. Kada se stave, Libresse tamponi se ne pomeraju, pa možeš bez brige da nastaviš sa svojim aktivnostima.

Libresse Discreet asortiman nudi tri veličine tampona: mini, za veoma oskudno krvarenje, normal, za umereno krvarenje i super, za izuzetno obilna krvarenja. Važno je da koristiš isključivo tampon sa najmanjim stepenom apsorpcije koji ti odgovara, jer u suprotnom rizikuješ da dođeš u izuzetno retko ali opasno stanje koje se naziva sindrom toksičnog šoka [umetni vezu].

Uz neke tampone se dobija poseban kartonski ili plastični aplikator, međutim, Libresse proizvodi samo one bez aplikatora. To znači manje otpada i ambalaže, što je dobro za životnu sredinu. Osim toga, naša pakovanja zauzimaju manje mesta u tašni. Ne brini, uskoro ćeš naučiti kako da stavljaš tampone bez aplikatora. Samo ne zaboravi da pre i posle toga temeljno opereš ruke.

Više informacija o tamponima potraži na našoj stranici sa najčešćim pitanjima.

Nastavi da se upoznaješ sa činjenicama

Istraži još